Νέα…θρησκευτική παρέμβαση Τσίπρα

Loading...


Από εδώ το πάει από εκεί το φέρνει ο κ. Τσίπρας όλο και βρίσκει τον τρόπο να…κολλήσει στα λεγόμενα του και μια αναφορά στην Εκκλησία…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, σήμερα εμπλούτισε την ομιλία του με την οποία άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με λίγο από..θρησκεία…

Διαβάστε τι είπε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση: 


«Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη.»

Πιο συγκεκριμένα:

Επιχείρησε να επιστρέψει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου – Χαρακτήρισε όσους απαρτίζουν το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού «αθεόφοβους»

Τις θρησκευτικές προεκτάσεις που απέκτησε το τελευταίο διάστημα η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκτεινε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τη ΝΔ πως «σέρνει την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό».

Επιχειρώντας να επιστρέψει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι έχει δηλώσει «άθεος», είπε ότι «πιστεύουν πως η εξουσία τούς ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη».

Απευθυνόμενος κυρίως σε εκείνους τους ψηφοφόρους που ενδεχομένως επηρεαστούν από την «πολιτικοθρησκευτική» διαμάχη – αν και μιλούσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του – υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα πυρά που δέχεται αποτελούν «σκαρφίσματα» μιας κυβέρνησης που φοβάται τις εκλογές και δεν διστάζει να «χρησιμοποιήσει» την εκκλησία.

Χαρακτήρισε δε όσους απαρτίζουν το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού «αθεόφοβους» οι οποίοι ζητούν «όχι μόνο πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικά θρησκευτικής πίστης. Και την ίδια στιγμή να αποδύονται ενόψει των εκλογών σε μια ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους, περί επιτυχιών, τέλους των μνημονίων, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε ανοίξει από δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε σειρά ανακοινώσεων από τη ΝΔ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ζήτησε διευκρινήσεις για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους «μόνο όσους είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».Ετικέτες