Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συναντήθηκε ο Πάνος Καμμένος

Loading...


Σε πολύ κακλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσοστόμου με τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, που βρίσκεται από το πρωί στο νησί.

Στη συζήτηση που έγινε, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου: «Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου 2015, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος τελεί επίσημη επίσκεψη στη νήσο μας.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Κύπρο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο που τον αναμένει, με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως πολιτικού προϊστάμενου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

Ακολούθως, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις ευχές του και αναφέρθηκε σε συντομία στην άριστη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Ο Υπουργός κ. Καμμένος σημείωσε, ακόμη, ότι προτεραιότητα του ιδίου και του Υπουργείου του, είναι η ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, το οποίο έμπρακτα θα καλύπτει αμυντικά τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο, ως ενιαίο χώρο.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση της Ελλάδος σε σχέση με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό Πρόγραμμα με τους Ευρωπαίους Εταίρους. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι, πράγματι, πολλές αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση θα επιμείνει σταθερά στις θέσεις της και ότι δεν θα υποκύψει στις οποιεσδήποτε πιέσεις, καθότι το Μνημόνιο έχει, εκ των πραγμάτων, αποτύχει και έχει καταρρακώσει την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Τον κ. Πάνο Καμμένο συνόδευαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουΐκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης καθώς και πολυμελής ομάδα υπηρεσιακών του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΕΦ, καθώς και της Πρεσβείας της Ελλάδος».Ετικέτες