Μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Loading...


Μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι αστυνομικοί, από την έρευνα στην κατοικία των 300 τετραγωνικών της Αναβύσσου βρήκαν σχεδιαγράμματα που δείχνουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οδούς και δρομολόγια για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν από τα Φώτα.

Τα σχεδιαγράμματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες έχουν ήδη ακολουθήσει το δρομολόγια σε μαι προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν ακριβώς το χτύπημα. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και νέα στοιχεία για νέα πρόσωπα, συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από την χθεσινή εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επίσης, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ένα βαρέλι ANFO (ζελατοδυναμίτιδα) καθώς και δύο μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν γνωρίζουν ακόμη τι περιέχουν.

Την ίδια ώρα το Κλιμάκιο των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών που βρίσκεται στο σημείο, σαρώνει τον χώρο προκειμένου να εντοπίσει αποτυπώματα καθώς και γενετικό υλικό που θα δείξει συγκεκριμένα πρόσωπα, συνεργούς του Ξηρού, αλλά και άτομα τα οποία τους τελευταίους τρεις μήνες μπαινόβγαιναν στην κατοικία των δύο επιπέδων της Αναβύσσου.

Ειδικότερα, τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλές υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης. Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο στόχος και ο οπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν σε έχει ακόμα εξακριβωθεί, όμως στην αντιτρομοκρατική «πανηγυρίζουν» πως μετά την αποτροπή χτυπήματος με τη σύλληψη Σταμπούλου στο Βύρωνα, κατάφεραν να αποσοβήσουν ακόμα μια επίθεση.

Ψάχνουν τη γυναίκα που τον έκρυβε

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο, σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.Ετικέτες