Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες και κορυφώθηκαν με την παρέλαση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στα σχολεία όλων των βαθμίδων με ομιλίες από εκπαιδευτικούς και διάφορα σκετς που έδωσαν μηνύματα της εποποιίας του 40 και των ηρώων του οι οποίοι έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για την πατρίδα και την ελευθερία.

Ανήμερα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενου από τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών της Μετεωρίτης πολιτείας και κληρικών παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, αντιπροσωπειών των σχολείων της Καλαμπάκας και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας αυτής εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας κ. Τσουρλή Ειρήνη η οποία διεξήλθε επιτυχώς του θέματος της και εισέπραξε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου και στην συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων στον αύλειο χώρο του ναού και κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους των αρχών, φορέων και σχολείων της περιοχής.

Στις 12 το μεσημέρι με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό Τρικάλων της πόλης στην οποία συμμετείχαν όλα τα σχολεία και το τοπικό παράρτημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Καλαμπάκας με τους μαθητές και μαθήτριες να περνούν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει την φετινή παρέλαση.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο όπου τοπικοί άρχοντες και πολίτες αντάλλαξαν ευχές.

DSC00187.JPG
DSC00188.JPG
DSC00191.JPG
DSC00193.JPG
DSC00236.JPG
DSC00237.JPG


Ετικέτες