Κομισιόν προς Αγκυρα: Κάντε περισσότερα με τους πρόσφυγες – Στην Ελλάδα φτάνουν 2.000-3.000 κάθε μέρα

Loading...


Επαφές στην Τουρκία για το ζήτημα του περιορισμού των μεταναστευτικών ροών είχε προχθές ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Εκεί, όπως γράφει ο Euobserver, ο κοινοτικός αξιωματούχος κάλεσε την Άγκυρα να κάνει περισσότερα ως προς τον περιορισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, τηρώντας το δικό της μέρος της συμφωνίας.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ υψηλοί. Στην Ελλάδα φθάνουν 2.000 με 3.000 άτομα κάθε μέρα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτό το στάδιο» ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, έπειτα από συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Ομπζκίρ.

Ο κ. Tίμερμανς πίεσε, επίσης, την Άγκυρα να επιταχύνει την παροχή εκπαιδευτικών και ιατρικών υπηρεσιών για τους Σύρους και ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της Τουρκίας με το ποσό των τριών δισ. ευρώ από την ΕΕ, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, οι πόροι αυτοί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε στον Euobserver ότι η μεταφορά των κονδυλίων θα πραγματοποιηθεί, μόλις έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αναγκών, χωρίς να προσδιορίσει σχετικό χρονικό ορίζοντα.Ετικέτες