Κατανύκτικος Eσπερινός και Αρτοκλασία στον Ι.Ν.Αγίου Μακαρίου της Πατριαρχικής Σχολής στο Ναϊρόμπι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Δευτέρας, 18 Ιανουαρίου 2016, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στο Ναϊρόμπι – Κένυας.

Έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία των ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανάπτυξε και ανέλυσε τους λόγους του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου «ουκ έστιν άλλως σωθείναι ει μη δια του πλησίον». Πήρε αφορμή από το πρόσφατο φονικό συμβάν στην Κένυα από τους τρομοκράτες που ακόμα δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των φονευθέντων Κενυατών στρατιωτών. «Πόσο αγνοούν οι άνθρωποι την πραγματικότητα, ότι ο καθένας από εμάς είμαστε εικόνες του ζώντος Χριστού και κτυπούμε αλύπητα τόσες αθώες ανθρώπινες ψυχές που έχουν αυτή τη χάρη να είναι εικόνες και μορφές του ίδιου του Δημιουργού μας».

Τόνισε ακόμα ότι ο Άγιος Μακάριος στέλνει από την έρημο μήνυμα ελπίδας και δύναμης για όλους μας. «Ας ακούσουμε τη φωνή αυτή της ερήμου που είναι διαχρονική και σκοπό έχει να σώσει την ανθρωπότητα ολόκληρη» κατέληξε.

17260.jpg
17261.jpg
17263.jpg
17264.jpg
17265.jpg
17266.jpg
17267.jpg
17268.jpg
17269.jpg


Ετικέτες