Καθολική Εκκλησία της Λέσβου: Εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα η επίσκεψη Πάπα-Ιερώνυμου-Πατριάρχη

Loading...


Με ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Νικόλαος Αποστολικός, Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου και Σάμου), αναφέρεται στην επίσκεψη του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στο νησί της Λέσβου.

«Η Καθολική Εκκλησία της Λέσβου θεωρεί την απόφασή σας εμπνευσμένη από το Άγιο Πνεύμα και προφητική! Γι’ αυτό και από τώρα αναφωνεί: «Ευλογημένοι οι ερχόμενοι στο όνομα του Κυρίου»», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται «η απόφαση αυτή των τριών αξίων Ιεραρχών και ο σκοπός για τον οποίο πραγματοποιείται το ταξίδι τους, μας πλημμυρίζει από χαρά. Βλέπουμε σ’ αυτό την ευαισθητοποίηση του χριστιανικού κόσμου για το μαρτύριο τόσων και τόσων αδελφών μας, ανεξαρτήτου φυλής, γλώσσας και θρησκείας. Οι συνάνθρωποί μας αυτοί αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, για να προστατεύσουν τη ζωή τους και να βρουν μία χώρα της Ευρώπης, όπου θα τους δοθεί έμπρακτα η δυνατότητα να καταλάβουν ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει καμία σχέση με το μίσος, τον πόλεμο και την εκδίκηση. Η απάντηση του Χριστιανισμού, ακόμη και στους διωγμούς εναντίον του, είναι η αγάπη».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «η Εκκλησία του Χριστού, παρά τα όποια εσωτερικά προβλήματα και αδυναμίες της, ιδιαιτέρως στην ενότητά της, διαθέτει και σήμερα Αγίους Ποιμένες, οι οποίοι δε διστάζουν να κάνουν την υπέρβαση των διαφορών τους, και μαζί, όχι μόνο στον άμβωνα, αλλά και στον τόπο της δυστυχίας, να δώσουν κοινή μαρτυρία της πίστης τους στον Θεό που είναι Αγάπη. Στο πρόσωπο όλων αυτών των δυστυχισμένων αδελφών ξέρουν να διακρίνουν το πληγωμένο πρόσωπο του Χριστού. Δεν αρκούν τα κηρύγματα από τους άμβωνες των ναών μας, και βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα βλαβερά και επικίνδυνα εκείνα κηρύγματα και οι μύδροι εναντίον όσων επιθυμούν και εργάζονται για την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού. Όλα αυτά είναι ξένα προς το Ευαγγέλιο, και οι τρεις επίσημοι Ταξιδιώτες προς τη Λέσβο το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και με το σύνθημα «η αγάπη του Κυρίου συνέχει ημάς», θα έλθουν σε έναν από τους τόπους του πόνου και της προσφυγιάς, για να παρηγορήσουν, να εμψυχώσουν, να σκουπίσουν ένα δάκρυ στα μικρά παιδιά, στις πονεμένες μητέρες, στους αδύναμους πατέρες, να δώσουν ελπίδα στους χωρίς όνειρα νέους και νέες. Έρχονται για να πουν στους κυβερνώντες τα έθνη, να αποφασίσουν επιτέλους να σταματήσουν την εμπορία και τη χρήση των όπλων, που είναι η αιτία όλης αυτής της δυστυχίας.».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Το επικείμενο ταξίδι των τριών Προκαθημένων αποτελεί παράδειγμα μίμησης για κάθε ποιμένα της Εκκλησίας και είναι η σημερινή φωνή της έστω και μη πλήρως ενωμένης Εκκλησίας του Χριστού. Η προσευχή μας συνοδεύει τα βήματά σας, Αγιώτατοι Πατέρες, και η μικρή και ταπεινή Καθολική Επισκοπή Χίου (Λέσβου-Σάμου) και ιδιαιτέρως η Καθολική Εκκλησία της Λέσβου σάς εύχεται το «καλώς να έλθετε». Η παρουσία σας, η αγάπη σας, η ευαισθησία της καρδιάς σας δε θα εμψυχώνει μόνο τους δυστυχισμένους αδελφούς μας πρόσφυγες, αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού αυτού, καθώς και των άλλων ακριτικών νησιών μας. Είναι οι άνθρωποι που απέδειξαν ότι ξέρουν να συμμερίζονται τον πόνο του άλλου, να προσφέρουν αγάπη, να δείχνουν αλληλεγγύη, να σώζουν ανθρώπους ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους».Ετικέτες