Κάθειρξη 12 ετών σε ηγέτη ισλαμιστικής οργάνωσης

Loading...


Σε κάθειρξη 12 ετών καταδίκασε τον επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium βελγικό δικαστήριο την Τετάρτη, αποφαινόμενο πως η οργάνωσή του είναι τρομοκρατική και στρατολογούσε νέους ανθρώπους στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.

Το δικαστήριο της Αμβέρσας έκρινε επίσης ένοχα και τα υπόλοιπα 44 μέλη της οργάνωσης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις, στα οποία επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 3 έως 12 ετών, ορισμένες με αναστολή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη υπόπτων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας από τον περασμένο μήνα, οπότε οι Αρχές αποκάλυψαν συνωμοσία για τη διάπραξη φόνων αστυνομικών σε όλο το Βέλγιο.

Αν και ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ο 32χρονος Φουάντ Μπελκάσεμ δεν πολέμησε στη Συρία, αντίθετα από τους περισσότερους κατηγορουμένους, ο δικαστής Λικ Ποταρζάν έκρινε πως ήταν η κινητήρια δύναμη. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών.

Μόνο επτά από τους κατηγορουμένους παρέστησαν στη δίκη για την ετυμηγορία. Οι περισσότεροι εκτιμάται ότι βρίσκονται – νεκροί ή ζωντανοί – στη Συρία.Ετικέτες