Η Μητρόπολη παραχώρησε το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


του Παναγιώτη Παυλόπουλου

Εξ’ ολοκλήρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας ανήκει το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία μετά την απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου να κάνει δεκτό σχετικό αίτημα της διοίκησης.

Το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί κληροδότημα από τον αείμνηστο διΤου Παναγιώτη Παυλόπουλου κηγόρο Σάκη Μπιρμπίλη προς το σύλλογο και την Μητρόπολη Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια και μετά την ανακατασκευή του στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου η διοίκηση του οποίου με αίτημά της προς την Μητρόπολη ζήτησε πριν από λίγο καιρό την παραχώρηση και του υπόλοιπου τμήματος, κάτι που έγινε δεκτό.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος όπως κάθε χρόνο ευλόγησε το απόγευμα της Κυριακής την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

«Το μητροπολιτικό συμβούλιο την Παρασκευή το μεσημέρι αποφάσισε να δωρίσει το 1/2 που έχει σε ανταπόδοση της τιμής αλλά και όλων των υπηρεσιών που προσφέρεται ως δικηγορικός σύλλογος στη Μητρόπολη και στην περιοχή μας. Και βέβαια προς τιμήν του αείμνηστου σπουδαίου δικηγόρου Σάκη Μπιρμπίλη που εδώ υπάρχει ακόμα το γραφείο του. Και με τις ευχές και με την πράξη εύχομαι ό,τι καλύτερο για το διοικητικό συμβούλιο, ό,τι το καλύτερο και για όλους τους δικηγόρους, καθώς επίσης και για τους εισαγγελείς και τους δικαστές που είστε εδώ οι κεφαλές της απονομής της δικαιοσύνης», τόνισε ο ποιμενάρχης Ηλείας κ. Γερμανός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παραχώρηση αυτή αποτελεί δείγμα της γενναιοδωρίας σας η οποία χαρακτηρίζει ολόκληρη την ποιμαντορία σας όλα αυτά τα χρόνια που ηγείστε της ιεράς μητροπόλεως και της οποίας προσωπικά είχα την ευκαιρία και έχω κατά το χρονικό διάστημα που συνεργαζόμαστε από την στιγμή που απέκτησα την ιδιότητα του μέλους του μητροπολιτικού συμβουλίου επανειλημμένα να διαπιστώσω. Οφείλω να πω πολλές φορές ότι εξεπλάγην ευχάριστα όταν τίθενται θέματα τα οποία εγώ προσεγγίζω συνήθως με τον σχολαστικό τρόπο τον οποίο οι νομικοί προσεγγίζουμε αυτά, αλλά εσείς με μία γενναιοδωρία και απλοχεριά ψυχής, αυτήν ακριβώς που επιβάλλει και ο χαρακτήρας σας αλλά και τα υψηλά καθήκοντα τα οποία επιτελείτε και σας διακρίνουν, αντιμετωπίζετε όλα τα ζητήματα που τίθενται».

Η εκδήλωση έγινε παρουσία εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών αλλά και των προέδρων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, μελών του συλλόγου, δικαστικών υπαλλήλων και συμβολαιογράφων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έφερε το 2016 για το δικηγορικό σώμα και την κοινωνία τις αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό που έχουν οδηγήσει σε αποχή από τα καθήκοντα που επιτελούν τους δικηγόρους. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί η επίλυση των προβλημάτων καθώς και ότι ο κλάδος θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της περιοχής.Ετικέτες