Η ΔΗΜΑΡ θέλει το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους – Τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Loading...


«Αναγκαίο» θεωρεί το διαχωρισμό της Εκκλησίας με το Κράτος η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, και μάλιστα επιπλήττει την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα των Θρησκευτικών.

Μάλλον το συγκεκριμένο κόμμα που για να παραμείνει ενεργό χρειάστηκε το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, θεωρεί πως έτσι θα… ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει η Ελλάδα.

Πάντως δε χρειάζεται να κρίνει κανείς τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό έχει γίνει προ πολλού και ο κόσμος της καταδίκασε στην αφάνεια από την οποία προσπαθεί να παραμείνει ως εξαπτέρυγο άλλων κομμάτων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: ««Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με το μάθημα των θρησκευτικών και η κυβερνητική αναδίπλωση κατόπιν των αντιδράσεων, δείχνουν ότι στόχος δεν είναι ούτε ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ούτε μια μεταρρυθμιστική αλλαγή στον κατηχητικό και ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά η θορυβώδης παρουσία κυβερνητικών στελεχών από «τηλεοπτικού άμβωνος».

Το πρόβλημα παραμένει στη μονόπλευρη παρουσίασή του μαθήματος αντί μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της ιστορίας των θρησκειών.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι το μείζον είναι η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους. Αυτή είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνία».Ετικέτες