Εορτάζουν Ναοί της Αγ. Παρασκευής και του Αγ.Παντελεήμονος στην Αγιά Λάρισας

Loading...


Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος τιμά αυτό το Σαββατοκύριακο η Εκκλησία μας και αρκετοί ναοί πανηγυ­ρίζουν στην περιοχή της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς.

Στο Καλαμάκι, αύριο Σάββατο 26 Ιουλίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρα­σκευής, όπου θα τελε­σθεί η πανη­γυ­ρική θεία λειτουρ­γία μετά αρ­τοκλασίας και θείου κηρύγμα­τος από τον εφημέριο του ναού π. Λάμπρο Πολυγένη. 

Σήμερα το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος από τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο και περιφοράς της ιεράς εικό­νας με τη συνοδεία της Φιλαρ­μονικής του Δήμου Κιλελέρ.

Στη Μελιβοία, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής, όπου σήμερα το απόγευμα, στις 7:15, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτο­κλασίας και θείου κηρύγματος προε­ξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Αιμι­λιανού Καζαντζίδη, ενώ αύριο το πρωί του Σαββά­του θα τελε­σθεί πανηγυρικό συλλείτουργο.

Στην Ανάβρα, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής, όπου σήμερα το απόγευμα, στις 7, θα ψα­λεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ αύριο το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί η πανη­γυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον ιερέα του χωριού π. Νικόλαο Κιούση.

Στην Αγιά, δίπλα στα Λύκεια, πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Σήμερα το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυ­ρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και αύριο το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία.Το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα Την Κυριακή 27 Ιουλίου γιορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελε­ήμονος Αγιάς. Αύριο το απόγευμα του Σαββάτου, στις 7:15, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κη­ρύγματος προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα, αρχιμανδρίτη της Ιε­ράς Μη­τροπόλεως Δημητριάδος π. Επιφάνιου Δημητρίου.Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Κυριακής, 7 – 10:30, θα τελεσθεί ιερατικό συλλεί­τουργο προεξάρχοντος του γε­νικού αρχιερατικού επι­τρό­που της Ιεράς Μητροπόλεως Δη­μητριάδος αρχιμανδρίτη π. Μάξιμου Πα­παϊωάννου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7, θα γίνει υποδοχή απο­τμήματος ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος που θα μεταφέρει για προσκύνηση ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αλμυρού π. Νεκτάριος Υφαντίδης. Θα ακολουθήσει, 7 – 8:30, εσπερινός και κτι­τορικό μνημόσυνο.Ετικέτες