Εικόνες του κόσμου της προσευχής και του διαλόγου

Loading...


Πενήντα εξαιρετικές φωτογραφίες παρουσίασε την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 στο Διαχριστιανικό-Διαθρησκειακό-Διαπολιτισμικό Κέντρο “TOGETHER”, ο Νίκος Κοσμίδης, ο οποίος κατά την περίοδο 2008-2013, συμμετείχε στην Επιτροπή Νεότητας Echos του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μετά από πρόσκληση του οργανισμού και με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης & Περιθεωριού.

Ως μέλος της επιτροπής και μαζί με άλλους 24 νέους από όλο τον κόσμο, εργάστηκαν για την ενίσχυση της παρουσίας των νέων στη ζωή του οργανισμού και γενικότερα του Διαχριστιανικού διαλόγου.

Τα εγκαίνια και την παρουσίαση της εκθέσεως με θέμα: «Πρόσωπα και σημεία της Οικουμένης», άνοιξε ο Διευθυντής του Κέντρου π. Ιουστίνος Κεφαλούρος, ο οποίος έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή της παρουσίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο χώρο της Οικουμενικής Κίνησης, με κύριο εκφραστή το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς και στην παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Π.Σ.Ε. από το 1948, ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη.

Ο π. Ιουστίνος τόνισε πως ο λόγος της δημιουργίας και της ύπαρξης του Κέντρου “TOGETHER”, είναι να φέρει πιο κοντά στους Έλληνες Ορθοδόξους τον πλούτο των θεολογικών κειμένων και δράσεων της Ορθόδοξης παρουσίας στην Οικουμενική Κίνηση καθώς και της γνωριμίας και συνάντησης με τις άλλες χριστιανικές παραδόσεις.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Νίκο Κοσμίδη για την τιμή προς το Κέντρο “TOGETHER” να εκθέσει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο και να μοιραστεί τις στιγμές που έζησε κατά την παρουσία του στο Π.Σ.Ε.

Ακολούθησε μια εξαιρετική παρουσίαση από τον Νίκο Κοσμίδη, ο οποίος ταξίδεψε όλους όσους παρακολούθησαν την έκθεση σε γωνιές του πλανήτη με ιδιαίτερο χριστιανικό πνεύμα και χρώμα. Από την Αιθιοπία στην Ινδία, και από τα νησιά Φίτζι μέχρι τη Τζαμάικα. Πρόσωπα και σημεία ενός κόσμου μακρινού από την πατρίδα μας, που όμως πορεύεται με τη δική του χριστιανική παράδοση και δίνει τη δική του μαρτυρία στην Οικουμένη.
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Amen.gr” , ενώ υποστηρικτής διάδοσης το e-Charity.gr magazine τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Η έκθεση μετά από την ευγενική παραχώρηση του δημιουργού της Νίκου Κοσμίδη θα παραμείνει μόνιμα στο χώρο του Κέντρου “TOGETHER” (Βας. Ηρακλείου 14, 8ος όροφος).
Δήλωση για όσους επιθυμούν να δούνε την έκθεση στο τηλ. 6945374873 ή στο email info@christianity-together.edu.gr


 Ετικέτες