Απορρίφθηκε η χρήση του ΠΑΤΜΙΟΝ για λατρευτικές τελετές ετεροδόξων

Loading...


της Σμαράγδας Μουλιάτη

Την παραχώρηση του Πάτμιον σε ετερόδοξους για να τελούν τις λατρευτικές τους εκδηλώσεις ζήτησε να συμπεριληφθεί στον νέο κανονισμό χρήσης και διάθεσης χώρων του Πνευματικού Κέντρου Πάτμου κατά την εξ αναβολής συζήτηση του θέματος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πανάγος Ευγενικός.

Παράδειγμα έφερε, Κορεάτες που κάποια από τις προηγούμενες μέρες, αναγκάστηκαν να τελέσουν την θρησκευτική τους λατρεία στο ύπαιθρο, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, διότι ζήτησαν να τους διατεθεί το ΠΑΤΜΙΟΝ και τους αρνήθηκαν.

Είμαστε είπε τουριστικός προορισμός και για λόγους καλής φιλοξενίας το ΠΑΤΜΙΟΝ μπορεί να διατίθεται και στους ετερόδοξους για παρόμοιες εκδηλώσεις κυρίως το χειμώνα που τα ξενοδοχεία τα οποία διαθέτουν αίθουσες είναι κλειστά.

Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη αλλά και περίπτωση να κάνουμε το Πολιτιστικό κέντρο ΠΑΤΜΙΟΝ χώρο λατρευτικών εκδηλώσεων απάντησε η πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου που διαχειρίζεται το ΠΑΤΜΙΟΝ κ. Νομική Μαύρου. Όσο αφορά τους Κορεάτες, η αλήθεια είναι ότι το πρακτορείο που τους διακινούσε, ζήτησε πράγματι να τους παραχωρηθεί ο χώρος του ΠΑΤΜΙΟΝ, όχι όμως για λειτουργίες αλλά για συνέδριο.

Όταν όμως θέλησα να διευκρινίσω γιατί ζητούν κάποια αντικείμενα που δεν παρέπεμπαν σε συνέδριο, έλαβα την απάντηση ότι αντί συνεδρίου θα κάνουν λατρευτική τελετή. Όπως καταλαβαίνετε πρόσθεσε η πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου συγκλήθηκε το Δ.Σ του φορέα και έλαβα κατά πλειοψηφία την άρνηση των μελών για παραχώρηση.

Εκτός από την κ. Μαύρου και άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν απέναντι στην πρόταση του κ. Ευγενικού.
Ο κ. Ευγενικός ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά η πρόταση του.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του κ. Ευγενικού αποτελεί επιθυμία και άλλων επιχειρηματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό, θεωρώντας ότι το νησί μας είναι πανθρησκευτικός και όχι μόνο Χριστιανικός προορισμός. Ετικέτες