Αννα Καραμανλή στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ : «Καμία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις Κληρικών»

Loading...


του Γιώργου Νταλιάρη

Η Βουλευτής της ΝΔ μιλά στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για την επίμαχη ερώτηση της που δεν απαντήθηκε ποτέ.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η προ ημερών αποκάλυψη της Αννα Καραμανλή για σχέδιο εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μία εβδομάδα μετά την ομιλία της Βουλευτού Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, δεν υπάρχει καμία απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει η Βουλευτής της Β΄ Αθηνών, το σχέδιο το οποίο είχε προτείνει η Ελληνική Ενωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, σε ακρόασή της το Γενάρη του 2006 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου με τα ίδια αιτήματα που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την 1/12/2005, πρότεινε μεταξύ άλλων την κατάργηση της μισθοδοσίας των κληρικών εντός 2 ετών από την ψήφιση της πρότασης αλλά προβλέπονται 10 έτη για την επιστροφή ακινήτων που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο Κράτος μετά την 1/1/1945. Με άλλα λόγια 10.000 Κληρικοί θα μείνουν απλήρωτοι.

Παρότι η κ.Καραμανλή έθεσε τα ερωτήματα αυτά από το βήμα της Βουλής, ουδεμία απάντηση έλαβε. Κι επειδή το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ επικοινώνησε με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά από τόσες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε κάποια εξήγηση για το θέμα, ρωτήθηκε.

«Οχι, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει δώσει καμία απάντηση», μας είπε η κ.Αννα Καραμανλή και συνέχισε: «Αυτό δεν έγινε ούτε μέσα στη Βουλή από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Αμανατίδη, αλλά ούτε και από κάποιον άλλο βουλευτή του κόμματος μέχρι σήμερα».

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ενα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει οφείλει να έχει καθαρή στάση σε όλα τα θέματα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τους Κληρικούς της.

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ θα παρακολουθεί το θέμα, αναμένοντας απαντήσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φάνηκε το τελευταίο διάστημα να κάνει στροφή στη χριστιανική Εκκλησία.Ετικέτες