ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ: Προσδοκούμε σεβασμό στην ταυτότητα της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης

Loading...


Ανησυχητική για την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη είναι επανεμφάνιση κάποιων προσπαθειών που στρέφονται κατά της ενότητας και ακεραιότητας της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον μειονοτικό τύπο, σε κάποια χωριά του νομού Ροδόπης, γίνεται έρευνα και δημοσκόπηση σχετικά με τους ¨Πομάκους του νομού Ροδόπης¨.

Σε μια εποχή όπου τα μειονοτικά προβλήματα έχουν καταδικαστεί σε αδιέξοδο, στην οποία στα παλιά προβλήματα προστίθενται και νέα, στην οποία δεν υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματα που ζητά η μειονότητα από το κράτος και στην οποία η οικονομική κρίση χτυπά σκληρά τα μειονοτικά χωριά, η τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα επιτρέψει να παιχτούνε παιχνίδια γύρω από την τουρκική εθνική ταυτότητα που αποπροσανατολίζουν.

Oι αντιμειονοτικές κινήσεις και κύκλοι θα πρέπει να μάθουν καλά πως η τουρκομουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι συνηθισμένη σε τέτοιες προσπάθειες που προκαλούνε την μειονότητα και στρέφονται κατά της γαλήνης και της ειρήνης στην περιοχή και δεν πρόκειται να τις επιτρέψει. Τα αποτελέσματα από τις αρνητικές πολιτικές και πρακτικές που στρέφονται κατά των αξιών, της ταυτότητα και του πολιτισμού της μειονότητας θα πρέπει να αναλυθούνε πολύ καλύτερα και για αυτό θα πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο.Ετικέτες