Με το βραβείο «Αθηναγόρας» τιμήθηκε ο Τζο Μπάιντεν από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Νέα Υόρκη(ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ,μαζί με Αρχόντων διοικητής Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης παρουσίασε το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» το οποίο και πήρε ο  Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν . 

Το βραβείο τού απένειμε το Τάγμα Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα «έχει την τιμή να σας τιμήσει,» δήλωσε ο Διοικητής της Εθνικής Αρχόντων Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης στον αντιπρόεδρο.

Ο Δρ Λυμπεράκης παρουσίασε επίσης τον αγώνα του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη θρησκευτική ελευθερία και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ο πυρήνας της πνευματικής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου», είπε, «είναι η ελευθερία, η ελευθερία εν Χριστώ να ζουν στο έπακρο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων μας.»

Ο Δρ Λυμπεράκης επαίνεσε τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν ως «ένα σταθερό φίλο και μια φωνή υπεράσπισης της ελεύθερης ενασκήσεως της πνευματικής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.»

«Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει και όλα όσα θα κάνετε στο μέλλον για το Οικουμενικό Πατριαρχείο», κατέληξε.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Αυτού Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέτισε φόρο τιμής στον Αντιπρόεδρο.

«Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή που έχω λάβει ποτέ στη δημόσια ζωή μου», είπε ο Αντιπρόεδρος παραλαμβάνοντας το βραβείο. Αφηγήθηκε την εκπλήρωση και την  πνευματική εμπειρία των δύο επισκέψεων του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και είπε ότι είναι ο πιο ευλογημένος άνθρωπος που έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του, ένας άγιος άνθρωπος. Ο αντιπρόεδρος μιλώντας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είπε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη μοίρα της χωρίς την επίδραση οποιασδήποτε κυβέρνησης σε όλα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στην απάντησή του, συνεχάρη και επαίνεσε τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν.

«Ο Αντιπρόεδρος είναι κάποιος που αγωνίζεται για την ελευθερία με την πραγματική έννοια,» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Την Κυριακή το πρωί , 18 Οκτωβρίου,ο  Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη . Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους νέους Άρχοντες. Οι νέοι άρχοντες είναι οι: Dr. Nicholas J. Bournias, Paul Bregianos, Anthony X. Brigis, John P. Calamos Sr., James C. Atrickes, Willima P. Doucas, Poti G. Doukas, George Dean Gigicos, Demitrios V. Halakos, Efstratios Karadonis, Theodore D. Konopisos, Elias J. Lambiris, Nikitas N. Manias, Theodore P. Maniatakos, Constantine M. Rogdakis, Constantine Sideridis, William H. Spell, Michael N. Stefanoudakis, Nicholas E. Terezis and Adam M. Tsagournis.

 

 

 Ετικέτες