Υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσσηνίας

Loading...


Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του , εορτάζει τα ονομαστήριά του ο .

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης Μεσσηνίας: «Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το χαριτόβρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπερινού.

Διαβάστε εδώ:  Η εορτή των Ταξιαρχών στη Μητρόπολη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου καί Λαού, έως τις 1 μ.μ. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8″.







tilegrafima.gr