Υποδοχή Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή οι λατρευτικες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών (Βορειοθρακιωτών).

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολη Μαρωνείας, τονίζεται: «Με αφορμή την διοργάνωσιν του 7ου Πανελληνίου Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών (Βορειοθρακιωτών) στην πόλι της Κομοτηνής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας σε συνδιοργάνωσι με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Δήμο Κομοτηνής και την Ιερά Μητρόπολι Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατά το διαρρεύσαν τριήμερον από 7ης έως 9ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι κατωτέρω εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ως εξής:

Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε χώρα στην Πλατεία Ειρήνης της πόλεως της Κομοτηνής η υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ηγουμένου του ιερού Κλήρου, συμμετοχή του Ανωτάτου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής και αγήματος, συνοδεία στρατιωτικής μουσικής, της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος από το ομώνυμο Ίδρυμα Λιβαδίτσης Ν. Πέλλης ευγενή συγκαταθέσει του επιχωρίου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, επηκολούθησε δε λιτάνευσις στις κεντρικές οδούς και κατέληξε στον Ιερό Μητρο-πολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος επαίνεσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την αξιομίμητη πρωτοβουλία διοργανώσεως του Πανελληνίου Ανταμώματος.

Διαβάστε εδώ:  Συνάντηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας με τον Κύπριο Πρόξενο

Το πρωί του Σαββάτου ετελέσθη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας μέγας εσπερινός και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των θανόντων Ανατολικορωμυλιωτών (Βορειοθρακιωτών) και μετά ταύτα επηκολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο στάδιο της Κομοτηνής.

Την Κυριακή το πρωί ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, μετά το πέρας της οποίας ανεχώρησε η θαυματουργός ιερά εικών διά το Ιερόν Ίδρυμα Λιβαδίτσης Ν. Πέλλης, όπου φυλάσσεται».