Ξεκίνησαν οι κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες»

Loading...


Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο φετινός κύκλος των εσπερινών ομιλιών που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με σκοπό να παρέχεται πνευματική τροφοδοσία στο ευσεβές πλήρωμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Οι συγκεκριμένες ομιλίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» κάθε απόγευμα Κυριακής και το βήμα διακονούν διακεκριμένοι ομιλητές προσκεκλημένοι από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Ο νέος κύκλος ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, παρουσία δεκάδων ευσεβών χριστιανών.

Ακολούθησε η ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σχετική με το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.
Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, οπότε και προσκεκλημένος θα είναι ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Τίς ἐστι μου πλησίον;».

Μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.15μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος θα τιμήσει την Γεωργία Καραφλού, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Kick boxing για την εξαιρετική της επίδοση και την επάξια εκπροσώπηση της γενέτειράς της στο εξωτερικό».tilegrafima.gr