Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου

Loading...


Δεν έμεινε στα λόγια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου στον Άγιο Νικόλαο και σήμερα κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το .

Σε πρώτη φάση το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, πρόκειται για έναν επιτάφιο, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση. Έτσι ξεκινούν οι πρώτες εργασίες σε φορητά μνημεία που διαθέτει η εκκλησία, θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε όταν θα είναι έτοιμη η εκκλησία κτιριακά να μπορέσουν να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αργολίδος Νεκτάριος βάπτισε τον δισέγγονο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)

Στο Ναό βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ενημερωθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλώνοντας ευτυχείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών συντήρησης και το ενδιαφέρον του Γ.Γ. Πολιτισμού για τον Άγιο Νικόλαο. Φυσικά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου αλλά το πρώτο βήμα έγινε και διαφαίνεται πως υπάρχει η βούληση για την περάτωση του.tilegrafima.gr