Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πεσόντων Πυροσβεστών στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 σε κλίμα βαθυτάτης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, Ιερό υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, Καραβασίλη Σάββα και Σκούρτη Παύλου οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την εν ώρα καθήκοντος.

Ο πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης απεβίωσε μετά από σοβαρά εγκαύματα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανθούπολης το έτος 1982. Ο πυροσβέστης Παύλος Σκούρτης έχασε τη ζωή του το 1999 όταν ανετράπη το όχημα στο οποίο επέβαινε κατά τη μετάβαση σε περιστατικό .

Το Ιερό τρισάγιο τέλεσε σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο , ο οποίος στο τέλος του Ιερού Τρισαγίου ευχήθηκε στους συγγενείς των κεκοιμημένων ο Κύριος να τους ενδυναμώνει, να τους στηρίζει και να τους παρηγορεί.

Διαβάστε εδώ:  Εκδίωξαν Ουκρανούς Επισκόπους από Αίγινα και Πάτρα - Τι θα κάνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Το Ιερό τρισάγιο ετελέστη εις στην πλατεία πυροσβεστείου όπου υπάρχει η πλάκα επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα των πυροσβεστών που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.tilegrafima.gr