ΤΡΙΠΟΛΗ: Αγρυπνία για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και για όσους δίνουν Πανελλήνιες

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη του νέου μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας, Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, και επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της εξεταστικής περιόδου όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως και στην επερχομένη της Πεντηκοστής, κατά την οποία το Πανάγιο Πνεύμα φώτισε τους Αποστόλους, καθώς και στον σύγχρονο άγιο Λουκά, που με την αγιότητα, τη σοφία και τις γνώσεις του βοηθούσε τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τον πονεμένο και πάσχοντα, παρά τους διωγμούς που υπέστη.

Συνεχάρη τα νέα παιδιά μας, που προσέτρεξαν να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία του Θεού, παρά τις δυσκολίες λόγω της επιδημίας, και ευχήθηκε να λάβουν δύναμη και φώτιση και να έχουν επιτυχίες στις εξετάσεις και στη ζωή τους. «Σας καμαρώνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, «γιατί είστε τα παιδιά μας, η συνέχειά μας, το μέλλον μας και η ελπίδα μας».

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, διενεμήθη στους συμμετέχοντες ιερά Εικόνα του αγίου Λουκά, αναγράφουσα όπισθεν αυτής τις αρχιερατικές ευχές του για «καλή επιτυχία».

ΧΑΜπίτας