Τριήμερο πένθος στην Καβάλα-Η επιλογή του σημείου της ταφής του από τον μακαριστό Προκόπιο

Loading...


: Εκτάκτως συνεδρίασε πριν λίγη ώρα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν περίπου 15 δημοτικοί σύμβουλοι (όσοι προλάβαιναν κι ήταν στην Καβάλα αφού ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή), ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Για τον Μητροπολίτη Προκόπιο μίλησαν η Δήμαρχος, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Άρης Βέρρος και οι Μαρκόπουλος- Παναγιωτόπουλος. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων: 1)Τριήμερο πένθος στο Δήμο Καβάλας 2)Σύσσωμο του Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία τη Δευτέρα το μεσημέρι 3)Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο δημοτικό κατάστημα 4)Τη Δευτέρα να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 10 το πρωί και μέχρι πέρας του ωραρίου προκειμένου να παρευρεθούν οι υπάλληλοι στην εξόδιο ακολουθία.
Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα τιμηθεί ο μακαριστός Μητροπολίτης.

Είχε επιλέξει το σημείο της ταφής του!

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της Ι. Μονής του Αγίου Σίλα, για τη διάνοιξη και προετοιμασία του σημείου όπου αύριο θα γίνει η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου. Οι εργασίες σταμάτησαν στις 2 χθες το βράδυ και ξανάρχισαν σήμερα το πρωί.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης θα ταφεί σε ένα σημείο που διάλεξε ο ίδιος, κι είχε ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες του. Αυτό είναι πολύ κοντά στην είσοδο της εκκλησίας στο Μοναστήρι του Αγίου Σίλα.
Η σορός του θα μεταφερθεί με πομπή αυτοκινήτων από τα δημοτικά κοιμητήρια στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου κι από τις 6 σήμερα το απόγευμα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.tilegrafima.gr