Τον Πολιούχο τους, Νεομάρτυρα Αγιο Γεώργιο, τίμησαν τα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, προστάτη και πολιούχο της πόλεως τίμησαν τα την 26η Οκτωβρίου 2016.

Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον εσπερινό στον Προσκυνηματικό ναό του Αγίου την πλατεία Πάργης, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αφού αναφέρθηκε στον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο, επικεντρώθηκε στο τι είναι το «Μαρτύριο».

Πριν την απόλυση, με τη συνοδεία της μουσικής μπάντας του Δήμου Ιωαννιτών και πλήθους πιστών, έγινε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου στο κέντρο της πόλεως και κατέληξε στα «Λιθαρίτσια» όπου έγινε η απόλυσις του Εσπερινού. Εκεί ήταν προετοιμασμένος χώρος και ακολούθησε παραδοσιακή πανήγυρις όπου παραβρέθηκαν εκτός των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, οι αρχές της πόλεως και πλήθος πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε όλους, όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθή αυτή η εκδήλωση, τους εθελοντές αλλά και δωρητές των προιόντων και της υλικοτεχνικής υποδομής, τονίζοντας ότι τα όποια έσοδα θα διατεθούν διά το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση του Ιωαννίνων Μάξιμου με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Στο κήρυγμά του ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο επιχώριος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους δύο Μητροπολίτες για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκαν και την ευκαιρία που δόθηκε ώστε να συσφιχθούν οι σχέσεις των Μητροπόλεων που έκαστος ποιμαίνει. Οι δύο προσκεκλημένοι Ποιμενάρχες ευχαρίστησαν τον κ. Μάξιμο για την πρόσκληση, για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία και την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνεορτάσουν, τιμώντες τον θαυματουργό Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο.

2016_10_26_agggeorgios1 2016_10_26_agggeorgios8 2016_10_26_agggeorgios7 2016_10_26_agggeorgios6 2016_10_26_agggeorgios5 2016_10_26_agggeorgios4 2016_10_26_agggeorgios3 2016_10_26_agggeorgios2