Τον Πολιούχο του Αγιο Φωκά τον κηπουρό εόρτασε το Άσπρο Σκύδρας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η μνήμη του πολιούχου μας και προστάτη όλων των αγροτών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Άσπρο Σκύδρας, της Ιεράς Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή ο Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε με τη συμμετοχή Ιερέων από τις γειτονικές ενορίες με προεστό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκύδρας Αρχιμ. π. Αντώνιο, το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Γαβριήλ από την Κρύα Βρύση. Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και οι βουλευτές κ. Δ. Σταμενίτης και κ. Θ. Τζάκρη.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Καραλάζος ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκύδρας, τον διάκονο π. Δαυίδ και τον εφημέριο του Ναού.

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Ιερομάρτυρας Φωκάς – Γιορτή σήμερα 22 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, καθώς και τα οπωροκηπευτικά τα οποία έφεραν οι κάτοικοι του χωριού από τα θερμοκήπιά τους, και μοιράστηκαν ως ευλογία στους πιστούς.

Στον εορτασμό μετείχαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με συνοδεία αντιδημάρχων.

Τέλος, να σημειωθεί οτι ο Ναός του Αγίου Μάρτυρος Φωκά του Κηπουρού είναι ο μοναδικός που υπάρχει στην Μητρόπολη, ίσως και στην Ελλάδα.tilegrafima.gr