Τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο τίμησαν στα Νέα Παλάτια Ωρωπού

Loading...


Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του στην προσφυγική ενορία των Νέων Παλατίων Ωρωπού.

Το εσπέρας της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός στο ομώνυμο ιερό παρεκλήσιο του Αγίου Ευγενίου το οποίο ανηγέρθει με την δαπάνη του Εφοπλιστού κ. Αθανασίου Μαρτίνου και της Συζύγου του Μαρίνας προς δόξαν θεού και της συνδρομής των δωρητών του Συλλόγου Ποντίων Ωροπού «Ο Εύξεινος Πόντος» ο οποίος σύλλογος διοργανώνει την ετήσια εορτή κρατώντας την παράδοση τιμής και σεβασμού στον τιμώμενο άγιο με την συντήρηση των θρησκευτικών δεσμών από την πατρίδα των προγόνων τους.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με επικεντρο της εορτής τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου – Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωροπού ιερουργούντο του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Ζερβογιάννη ο οποίος ομίλησε για τον εορτάζοντα άγιο αναλύοντας τον βίο του Αγίου Ευγενίου.

Διαβάστε εδώ:  Ερέτρια: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Άγιο Νικολάου

Επίσης με την παρουσία των πιστών που τίμησαν την εορτή για τον εορτάζοντα Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο και των συνεορταζόντων αγίων μαρτύρων Ουαλεριανού Κάνδιδου και Ακύλα καθώς είχαν την ευλογια να προσκυνησουν τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Ευγενίου.

Παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Νέων Παλατίων Ωρωπού κ. Πολυχρόνης Λεμονίδης όπως και απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό για τον εορτάζοντα προστάτη Άγιο στην συνέχεια ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την αμέριστη συμπαράσταση στον σύλλογο τους ιεροψάλτες και τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr