Το ύστατο χαίρε στην Γερόντισσα Μαρία στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελέστηκε χθες, Τρίτη, η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Μαρίας, υπό του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου αναφέρεται:

Την 28ην Ιουνίου 2016 ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου Άστεν Ολλανδίας, αειμνήστου Μαρίας μοναχής.

Την 9.30 π.μ. ώραν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου ετέλεσε Θείαν Λειτουργίαν με συλλειτουργούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και άλλων γειτονικών ευρωπαικών χωρών.

Την 14.00 μ.μ. ώραν ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ετέλεσε την Εξόδιον Ακολουθίαν. Έλαβον μέρος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου αλλά και άλλων γειτονικών Ιερών Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και άλλων Ορθοδόξων Παρουσιών εν Ευρώπη. Συμπροσευχόμενος ήταν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος.

Παρέστησαν αι μοναχαί της Ιεράς Μονής λίαν συγκεκινημέναι, μοναχαί εκ Βελγίου, Βραζιλίας, Ρωσσίας, Ολλανδίας και Ελλάδος. Σημειώνουμε ιδιαιτέρως την παρουσίαν της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπούρας Μεγαλοπόλεως της Πελοποννήσου, με την οποίαν η αείμνηστος Γερόντισσα Μαρία μοναχή είχε ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς, εφ΄όσον εμόνασε εις Μπούραν επί περισσότερα έτη.

Η ταφή εγένετο με μεγάλην απλότητα εις τον προαύλιον χώρον της Ιεράς Μονής.

2906maria (1).jpg
2906maria (2).JPG
2906maria (3).JPG
2906maria (4).JPG
2906maria (5).JPG
2906maria (6).JPG
2906maria (7).JPG
2906maria (8).JPG