Τμήμα του Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Κομοτηνή (φωτο)

Loading...


Σήμερον, 10ην Σεπτεμβρίου ε.ε., ως είχεν προγραμματισθεί, η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής και η πόλις της Κομοτηνής φιλοξενούν τον Τίμιον Σταυρόν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μετά την πάνδημον υποδοχήν, με την παρουσίαν ενθουσιώντος λαού, τον πολύτιμον αυτόν πνευματικόν θησαυρόν της Ορθοδόξου και αμωμήτου ημών πίστεως υπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο σεπτός ποιμενάρχης ημών, ο Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, δια χειρών του κομίσαντος Αυτόν, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπητωλιάδος κ. Ησυχίου, του και Πατριαρχικού Επιτρόπου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Παρέστησαν, επίσης, οι άρχοντες του τόπου, καθώς και οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, των Δικαστικών Αρχών, αλλά και Συλλόγων, Σωματείων και λοιπών φορέων του Νομού και της πόλεως.

Μετά την άφιξιν του Τιμίου Ξύλου εις το Ηρώον της πόλεως, σχηματίσθη πομπή υπό του Ιερού Κλήρου τη συνοδεία τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής, η οποία κατέληξε εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και θα παραμείνη μέχρι την 23ην Σεπτεμβρίου προς αγιασμόν και ευλογίαν πάντων.

Σημειωθήτω ότι καθημερινώς θα τελούνται αι ακολουθίαι του νυχθημέρου, ως  και  Θείαι Λειτουργίαι. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών θα δημοσιευθή προς ενημέρωσιν των ενδιαφερομένων.

alt
alt
alt
alt
alt
alt


tilegrafima.gr