Την Αγιοβασιλόπιττα του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νικόλαος (φωτο)

Loading...


Την Αγιοβασιλόπιττα του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας ευλόγησε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. 

Τον Ποιμενάρχη υποδέχθηκαν στην είσοδο της Σχολής με αισθήματα αγάπης και σεβασμού η Διευθύντρια κα. Παναγιώτα Παπακώστα, οι Καθηγητές, οι μαθητές και το προσωπικό.
Στην τελετή πού έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία των Ιεροσπουδαστών υπό την διεύθυνση του Καθηγητου και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ. Ο Σεβασμιώτατος με πατρική αγάπη ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά και ευτυχισμένα με πλούσια την χάρη του Θεού και ακοίμητη την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και των προστατών της Σχολής, Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Στυλιανού. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους προέτρεψε να μελετούν με επιμέλεια και ζήλο έχοντας ως πρότυπο τον τιμώμενο Μέγα Βασίλειο, ο οποίος με πολύ κόπο απέκτησε και τη μόρφωση του πνεύματος και τη μόρφωση της ψυχής.

Μετά τον Σεβασμιώτατο η Διευθύντρια της Σχολής εξέφρασε την χαρά της και την χαρά όλων για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου τον οποίον και ευχαρίστησε για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράστασή του στο έργο της Σχολής.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και παλαιός καθηγητής Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Σπυρίδων Πιλιτσίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο τ. Σχολάρχης κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, άλλοι παλαιοί καθηγητές, ιερείς και γονείς των παιδιών.

1
1
1tilegrafima.gr