Τιμητική βράβευση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης τίμησε με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που επισκέπται την περιοχή.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται: «Το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, και των ομόρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, του Δημάρχου Πρεβέζης, των Βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος απένειμε στον Μακαριώτατο την Ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου. Στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση του Αρχιεπισκόπου με την πόλη της Πρέβεζας καθώς η μητέρα του καταγόταν από αυτήν, στο πλούσιο ποιμαντικό, ιεραποστολικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο του προσθέτοντας ότι «…. Η Εκκλησία του Χριστού κάνει πράξη τα έργα αγάπης χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς απολαβές, χωρίς κρυμμένες συμφωνίες ή σκοπούς άνομους. Στον κόσμο αυτά πραγματώνονται με πνευματικούς ταγούς δοκιμασμένους ιεράρχες, όπως σείς. Η ποιμαντική, πνευματική, διοικητική, ιεραποστολική δράση σας αλλά και το μειλίχιο του χαρακτήρα σας είναι οι πρόξενοι αγάπης και της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στο πρόσωπό σας. Περισσότερο όμως πάντων αισθανόμεθα την απλότητα, την αμεσότητα, την ευγένεια, την παιδεία που αποπνέει η μορφή και ο λόγος σας…».

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Πρέβεζας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του όπως και τις λοιπές αρχές του τόπου για την έκφραση αγάπης προς αυτόν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, η οποία είναι πρωτίστως κρίση αξιών και πως θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ρίζες της διαφθράς που είναι η πλεονεξία, το ψέμα και ο εγωκεντρισμός, τον οποίο χαρακτήρισε ως αντίθετο της ειρήνης. Λύση γία ολα είναι η μετάνοια και η εκτίμηση προς τους άλλους, ενώ το τελικό μήνυμα για όλους είναι ότι υπάρχει ελπίδα αρκεί να κάνουμε κέντρο της ζωής μας τον Θεό».