Τιμήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος στην Ι.Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η  ΤΙΜΗΣΕ ΛΑΜΠΡΑ ΤΟΝ

Το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2016, ημέρες κατά τις οποίες η τιμά την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε Ενορίες, οι οποίες τιμώνται στο όνομα του Αγίου Ιωάννου και πανηγυρίζουν κατά την εορτή αυτή.

Η αρχή έγινε από την απομαρυσμένη Ενορία Τιμίου Προδρόμου Μύλων (Κατούνια) Μεσσαπίων, όπου μετέβη το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντή του Εκκλ. Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Αναστάσιο Χρήστου – Εφημέριο του Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και τον Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό και χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία λειτουργία με συλλειτουργό και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννη Καραντάκη.

Στην Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε μία μολις ημέρα πριν την πανήγυρη του Ι. Ναού συμμετείχαν και αρκετοί πιστοί Ενορίτες, και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή Μεσσαπίων – Δυρφίων, με πρώτο τον Δήμαρχο Μεσσαπίων – Δυρφίων κ. Γεώργιο Ψαθά, οι οποίοι προσήλθαν με αφορμή και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά για την παρουσία του στην απομακρυσμένη Ενορία των Μύλων, αλλά την τόσο ευλογημένη από τον προστάτη της Τίμιο Πρόδρομο, στον οποίο είχε την ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος δια της εκεί ελεύσεως του και της τελέσεως της Θ. Λειτουργίας είχε την ευλογημένη ευκαιρία ανταπόδοσης στην επίσκεψη του Τιμίου Προδρόμου κάθε Μ. Τεσσαρακοστή στην περιοχή Μεσσαπίων και Χαλκίδος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου Μύτικα, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της περιφερείας, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό με την παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη, πολλών άλλων πολιτικών εκπροσώπων, αξιωματικών εκπροσώπων της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και πλήθους πιστών Ενοριτών και Προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου, ανά τις οδούς της Ενορίας, με την συμμετοχή μεγάλου πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Την Δευτέρα 29 Αυγούστου το πρωί, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Άτταλης του Δήμου Μεσσαπίων- Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Σταυροφ. Γεωργίου Πανώργια – Εφημερίου Κοντοδεπότη, του Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου – Εφημερίου Τριάδος καί του Εφημερίου της Ενορίας, Οικον. Ευαγγέλου Γραμματικόγιαννη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ομιλήσας περί της μετανοίας, με αφορμή τον χαρακτηρισμό του Τιμίου Προδρόμου, υπό του Ιερού Υμνωδού, ως «κήρυκος μετανοίας».

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί ευλαβείς Ενορίτες, αλλά και χριστιανοί των γύρω περιοχών, απονέμοντας την πρέπουσα τιμή στον Βαπτιστή του Κυρίου μας, Τίμιο Πρόδρομο.

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες αναμεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύλους των fm.