Θηβών Γεώργιος: «Η Παναγία κομίζει ελπίδα σε καιρούς παγκοσμιοποιημένης κρίσης» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Καθ’ όλη την διάρκεια του κατανυκτικού Δεκαπενταυγούστου ο περιόδευσε και χοροστάτησε σε παρακλητικούς κανόνες κι εσπερινούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και συγκεκριμένα στις ενορίες:

Προδρόμου Σαράντι, Δομβραίνας, Λειβαδιάς, Δαύλειας, Στειρίου, Καρυάς, Χαιρωνείας, Σωληναρίου, Μαυροματίου, Άσκρης, Τσουκαλάδων και στις Ιερές Μονές Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Σαγματά), Αγίας Παρασκευής Κορωνείας και στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ.

Στη Θεομητορική , σ’ αυτό το Πάσχα του καλοκαιριού υπήρξε αθρόα προσέλευση των πιστών στους εορτάζοντες Ενοριακούς Ναούς και Ιερές Μονές και τα εορτάζοντα παρεκκλήσια της Τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Δημητρίου- «Μεγάλης Παναγίας» Θηβών, το οποίο αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, σύνθεση κλασικής και βυζαντινής τέχνης. Πλήθος Κληρικών και πιστών συνέρρευσε μετά των τοπικών αρχών για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στην θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος, που αποδίδεται στο χρωστήρα του Ευαγγελιστού Λουκά, Ιδρυτού της Βοιωτικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τόνισε στο κήρυγμά του την Παναγιά, την Κεχαριτωμένη ως «γεννήσασα τον Αίτιο» της των πάντων χαράς με τη σάρκωση του Λόγου. Και συνεχίζει ανά τους αιώνες να πρεσβεύει και να κομίζει ελπίδα σε ελπίδα σε καιρούς παγκοσμιοποιημένης κρίσης.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο «της Μητρός του Ηγαπημένου» Κλειδίου Θηβών στον περικαλλή Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου προσήλθε και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή , αναζητώντας καταφυγή και προστασία.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εορτής στην πνευματική πορεία του ανθρώπου χαρακτηρίζοντάς την ως το Πάσχα του Καλοκαιριού και ευχήθηκε στην οσιωτάτη Καθηγουμένη και στις μοναχές και σε όλους τους πιστούς να έχουν τη σκέπη και τη χάρη της Παναγίας μας.

small20160815_081738.jpg
small20160815_084146.jpg
small20160815_092923.jpg
small20160815_092943.jpg
small20160815_104022.jpg