Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: Το μουσουλμανικό στοιχείο εξαπλώνεται στην ελληνική γη (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

Ο , την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, λειτούργησε και ομίλησε, επί τη μνήμη του στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Καππά. Ο άγιος και ένδοξος νεομάρτυς Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων της .

Στο βίο του Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Μεταξύ άλλον ανέφερε «ο άγιος νεομάρτυς Κωνσταντίνος όντας μουσουλμάνος, γιός Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής σε ηλικία είκοσι ετών βαπτίσθηκε χριστιανός και άρχισε να κηρύττει το Χριστό, χωρίς να φοβάται για τη ζωή του. Ο ίδιος ο πατέρας του εξοργισμένος διέταξε να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν. Το φρόνιμα και η πίστη του Κωνσταντίνου δεν κάμφθηκε ουδεπελάχιστον. Τα όρια της υπομονής του πατέρα του εξαντλήθηκαν και διέταξε να τον βασανίσουν και εάν δεν μεταπεισθεί και πάλι, να τον οδηγήσουν στην κρεμάλα. Έτσι κι έγινε. Το σχοινί όμως κόπηκε τρείς φορές και οι δήμιοι αναγκάστηκαν, ύστερα από νέα διαταγή του πατέρα του, να τον αποκεφαλίσουν. Ο Άγιος δείχνει τη σωστή πίστη στους προγόνους του. »

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Σήμερα το μουσουλμανικό στοιχείο εξαπλώνεται στην ελληνική γη και στον κόσμο δια πυρός και σιδήρου, αφού ο προφήτης τους ο Μωάμεθ αυτό τους πρόσταξε. Δημιουργούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες με τις γεωπολιτικές τους στρατηγικές, ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα ποτήρι νερό να πιούν εγκαταλείποντας τις πατρογονικές τους εστίες, περπατώντας προς το άγνωστο και δημιουργώντας νέες καταστάσεις στις κοινωνίες»

Στο τέλος έγινε η ευλόγηση των άρτων και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ανάλογα.

SAM_7347_Custom.JPG
SAM_7350_Custom.JPG
SAM_7353_Custom.JPG
SAM_7361_Custom.JPG
SAM_7380_Custom.JPG
SAM_7393_Custom.JPG
SAM_7399_Custom.JPG
SAM_7413_Custom.JPG
SAM_7421_Custom.JPG