Θεοφάνεια στην Νέα Μάκρη και κοπή Βασιλόπιτας των πυροπλήκτων

Loading...


Πανηγυρικά εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων σήμερα στην Νέα Μάκρη. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου κσί Ελένης Ν. Μάκρης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού κ. Κύριλλος πλαισιούμενος από ιερείς καί διακόνους.

Πλήθος κόσμου ηρθέ να τιμήσει την μεγάλη εορτή καί να πάρει την Χάρη του Κυρίου μας. Μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος με τους ιερείς και τους πιστούς μετέβησαν στο λιμάνι της Ν. Μάκρης όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί γένναιοι κολυμβητές παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες έπεσαν στην θάλασσα για το έθιμο του Σταυρού. Έπειτα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ε΄ κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνος, όπου φιλοξενούνται αρκετές πυρόπληκτες οικογένειες, που έχασαν την πρώτη (1η) τους κατοικία, όπου έκοψε την Βασιλόπιτα.

Η Ιερά Μητρόπολις, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πυροπλήκτων, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης καί παρέσχε ικανή οικονομική βοήθεια.tilegrafima.gr