Θεμελίωση Πνευματικού κέντρου στη Γλύφα (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ

Στην όμορφη παραθαλάσσια κομώπολη της Γλύφας μετέβη χθες Σάββατο 23 Ιουλίου το απόγευμα ο και ετέλεσε την του Πνευματκού κέντρου της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων.

Το πνευματικό κέντρο θα κατασκευαστεί στον περίβολο του Ναού, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με υπέροχη θέα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού και ιδιαιτέρως τον Εφημέριο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας Αιδ. Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρτέρη, για την πρωτοβουλία τους αυτή. Ετόνισε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα αυτού του έργου, το οποίο όπως είπε χαρακτηρίστηκα είναι απαραίτητο σε κάθε Ναό για τις πνευματικές ανάγκες της ενορίας. Στο χώρο του Πνευματικού κέντρου ο ιερεύς καλλιεργεί τις ψυχές των ενοριτών του. Σε αυτό θα λαμβάνουν χώρα, τα κατηχητικά σχολεία, οι νεανικές συνάξεις, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ευχήθηκε δε με την ευλογία του Θεού και την συνδρομή των ευσεβών χριστιανών σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί. Ήδη έχουν εγκαινιαστεί 83 Πνευματικά κέντρα στην Ιερά Μητρόπολη και πολλά είναι υπό κατασκευήν.

Αμέσως μετά ο π. Δημήτριος προσεφώνησε τον Σεβαμιώτατο και εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και για την αμέριστη συμπαράστασή του στο σπουδαίο αυτό έργο για την Ενορία. Επίσης επί τη ευκαιρία συμπληρώσεως εικοσαετούς Θεάρεστης Αρχιερατείας στον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που συμπληρώνονται φέτος, του ευχήθηκε έτη πολλά γεμάτα υγεία και καλλίκαρπη Αρχιερατεία.

Στην ακολουθία παρέστησαν, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Πελασγίας κ. Χριστόφορος Αχινιώτης , ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Γλύφας κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο Λιμενάρχης Γλύφας Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας με αξιωματικούς του Λιμενικού σώματος, ο Διοικητής Μονάδος καυσίμων Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός Δημήτριος Λούπος, ο υπεύθυνος του έργου Πολιτικός μηχανικός κ. Παναγιώτης Κανηράς, πολλοί πιστοί και παραθεριστές από την περιοχή.

Ακολούθησε κέρασμα από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού κατά την διάρκεια του οποίου παιδιά της Ενορίας προσέφεραν στον Σεβαμιώτατο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της περιοχής.

img_0007_25.jpg
img_0011_37.jpg
img_0021_39.jpg
img_0035_20.jpg
img_0045_24.jpg
img_0057_21.jpg
img_0060_20.jpg
img_0064_20.jpg
img_0076_23.jpg
img_0087_14.jpg
img_0088_22.jpg
img_0089_18.jpg