Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθεού στην Ι.Μ. Κορίνθου

Loading...


Γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το Ορθόδοξο Χριστιανικό εορτολόγιο την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα,

η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος. Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος.

Έτσι για να τιμηθεί κι᾿ εφέτος ο Άγιος, θα τελεσθεί η Θ. Λειτουργία του, από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο και από πλειάδα ιερέων, σε δύο Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Η πρώτη θα τελεσθεί, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, και η δεύτερη την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.

Παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά τις ως άνω ημερομηνίες στις πόλεις Κορίνθου και Δερβενίου ώστε να τιμήσουν τους Αγίους Ιάκωβο, Ιωσήφ και Δαυίδ που εορτάζουν αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.