Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ι.Μ.Καστοριάς (φωτο&video)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Στις 5 το πρωί ήχησαν οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού ξεκίνησε η Ακολουθία του Όρθρου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ. Πλήθος πιστών έσπευσε από πολύ νωρίς στην Εκκλησία για να συμψάλλει με τον Επίσκοπο, τους Κληρικούς και τους χορούς τα μοναδικά υμνογραφήματα των Χριστουγέννων στα Κοντάκια «Δεύτε ίδωμεν πιστοί που εγεννήθη ο Χριστός..»,

«Τι θαυμάζεις Μαριάμ; Τι εκθαμβείσαι τω εν σοι;..», αλλά και να προσευχηθεί στον Γεννηθέντα Κύριό μας να σκεπάζει τις ζωές μας και την Πατρίδα μας.

alt
alt

Ακολούθησε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών και Διακόνων αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη και πολλών πιστών χριστιανών.

alt
alt

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη δεσποτική εορτή της Ενανθρωπήσεως του Χριστού όπου μεταξύ άλλων ανεφέρεται στην τραγωδία που βιώνει ο τόπος μας και σημειώνει ότι το φάρμακο γι’ αυτήν την κρίση, που την ονομάσαμε οικονομική, μα πάνω από όλα είναι πνευματική, είναι η επιστροφή μας στην Θεία Οικονομία, δηλαδή στον σαρκωθέντα Κύριο Ιησού Χριστό, που σαν σήμερα ένωσε με την παρουσία Του τα επίγεια με τα επουράνια.

alt
alt

Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος της των Καστοριέων Εκκλησίας ευχήθηκε στον καθένα ξεχώριστα υγεία και δύναμη και να ζούμε πάντοτε τα Χριστούγεννα μέσα στις καρδιές μας.

alt

{youtube}cSXiT-lkm3o{/youtube}

{youtube}CMGeCEiBbiE{/youtube}