Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου ετέλεσε την ο χθες Κυριακή προ της , 11 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Εθνοϊερομαρτύρων Μητροπολιτών, Ιερέων, Διακόνων, Μοναχών και των Μαρτύρων ανδρών και γυναικών ως και «αρτιτόκων» βρεφών των μαρτυρησάντων εν Μικρά Ασία κατά τα έτη 1918-1922.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη Κορίνθου πλαισίωσαν, ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι, π. Ιωάννης Δελημπαλτάς και π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, ο νέος Εφημέριος του Ι. Ναού π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοί του.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Βέτα Ρέλλου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και στον βίο και τα μαρτύρια των Αγίων Εθνοϊερομαρτύρων, όπως του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των άλλων Αγίων Επισκόπων και Κληρικών, που αρνήθηκαν να προδώσουν την Πίστη και την Πατρίδα τους.

Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, εκτός των άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα, ιδίως στην σημερινή εποχή, να γνωρίζουμε την Ιστορία μας, ώστε να μην πέφτουμε θύματα της διαστρέβλωσης της. Επιπρόσθετα, νουθέτησε τους Πιστούς να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις όχι με σιωπή και ανεκτικότητα αλλά με πατριωτική αντίδραση, με αγωνιστικό φρόνημα και με Πίστη στον Θεό ώστε να μας φωτίζει να υπερασπιζόμαστε τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνορθόδοξης παράδοσης μας. Στον επίλογο του κηρύγματός του ευχήθηκε στον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, υγεία και πνευματική καρποφορία στα νέα του καθήκοντα, ζητώντας παράλληλα από τους Πιστούς να τον περιβάλλουν με σεβασμό και αγάπη.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους απανταχού της γης τελειωθέντες Μικρασιάτες.