Θεία Λειτουργία στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Loading...


Στον κατάμεστο από προσκυνητές  Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε και ωμίλησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, την Κυριακή 14 Ιουλίου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στο χωρίο «Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς». Ετόνισε μεταξύ άλλων την κεντρική θέση του φωτός στη ζωή της Εκκλησίας, το οποίο δεν πρέπει να το κατέχουμε μόνο αλλά και να το μεταδίδουμε και προέτρεψε τους πιστούς σήμερα που ο κόσμος ζει μέσα στο σκοτάδι να ζητήσουν από την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός να τους χαρίσει το φως της ψυχής, το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Παναγία, η οποία τον αξίωσε για μία ακόμη φορά να λειτουργήσει στον Ναό της και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄ δια την άδεια της τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας.

Τέλος, ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στην μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από την Αταλάντη και από άλλες περιοχές της Φθιώτιδος.  

alt
 
alt
alt
alt

alt
alt