Τα Τρίκαλα είπαν το «εις έτη πολλά» στον Δεσπότη τους (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Χριστόφορου Παπαθανασίου

Η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Ιωάννου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου. Το όνομα του φέρει και ο ο οποίος δέχτηκε ευχές στον μητροπολιτικό ναό τόσο το πρωί μετά τη Λειτουργία όσο και το απόγευμα-βράδυ πριν και μετά τις ακολουθίες και την αγρυπνία.

Ο Δεσπότης των Τρικάλων είναι εξαιρετικά αγαπητός τόσο στον κλήρο, όσο και στον λαό. Έτσι το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό δεν έπεφτε στην κυριολεξία καρφίτσα, αφού όλοι ήθελαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και τα Ονομαστήρια του.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξείχε ο Γέροντας Μητροπολίτης π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά και Λητής κ. Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδας κ. Τιμόθεος, Διαυλείας κ. Αλέξιος και βέβαια ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Διαβάστε εδώ:  Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος: Η αληθινή νηστεία

Ο Δεσπότης ευχαρίστησε με θέρμη τους Ιεράρχες για την τιμή που του έκαναν, αλλά και τους υπόλοιπους κληρικούς. Ενώ είχε έναν γλυκό λόγο για τον λαό και την αγάπη που του δείχνουν. Ενώ από την δική του πλευρά ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ. Ιωάννης μίλησε για το πνευματικό του τέκνο, τον μητροπολίτη, με λόγια καρδιάς. Ενώ με θεολογικό λόγο τόνισε την αξία του Ευαγγελίου για τον καλό Σαμαρείτη.

1411trik-1 1411trik-2 1411trik-3 1411trik-4 1411trik-5 1411trik-6