Τα συγκινητικά λόγια του Μητροπολίτη Χίου για τη μητέρα του (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥ

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε το στο χωριό της Συκιάδας παρουσία πλήθους πιστών αλλά και αιρετών της .

Της Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο που συλλειτούργησε με του ιερείς π. Μιχαήλ Στεφανιώρο, π. Ιωάννη Τσιμούνη, π. Δημήτριο Πύρρο και π. Ιωάννης Μουσά.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Μητροπολίτη Χίου για τον λόγο που επέλεξε φέτος τη Συκιάδα. Μεταξύ άλλων είπε:

«Από παιδί μικρό μαζί με την αδερφή μου η μητέρα μου μας έφερνε κάθε χρόνο εδώ να προσκυνούμε. Λίγες ημέρες πριν η μητέρα μου φύγει από τη γη για τον ουρανό με κάλεσε και μου επανέλαβε ένα περιστατικό. Όταν επρόκειτο να γεννήσει το πρώτο παιδί της, είχε δει μία γυναίκα στον ύπνο της που λεγόταν Δέσποινα και της είπε να μην ανησυχεί γιατί το παιδί που θα κάνει είναι δικό της και θα πάει καλά. Λίγο πριν φύγει μου είπε: «να πηγαίνεις παιδί μου στην Παναγία τη Δέσποινα στη Συκιάδα, χαλάλι της». Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς. Αν σήμερα έχετε πνευματική χαρά που είναι ο επίσκοπος κοντά σας, κάντε το σταυρό και ανάψτε ένα κερί για τη μάνα μου. Εκείνη με έφερε σήμερα εδώ«.

Στη Θεία Λειτουργία το «παρών» έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο αντιδήμαρχος Μ. Φαφαλιός, ο δημοτικός Σύμβουλος Ν. Νύκτας καθώς και ο πολιτευτής Στ. Μιχαηλίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάρκος ήπιε ούζο μαζί με τους πιστούς και αργότερα μετέβη στην ενοριακή αίθουσα όπου του προσφέρθηκαν λουκουμάδες και καφές.

0809CHIO (1).jpg
0809CHIO (2).jpg
0809CHIO (3).jpg
0809CHIO (4).jpg
0809CHIO (5).jpg
0809CHIO (6).jpg
0809CHIO (7).jpg
0809CHIO (8).jpg
0809CHIO (9).jpg
0809CHIO (10).jpg
0809CHIO (11).jpg