Τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο (φωτο)

Loading...


Όπως συνηθίζεται τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος δέχθηκε στο Επισκοπείο όλους όσοι είχαν τη καλή διάθεση να τον επισκεφθούν για να ψάλλουν τα Κάλαντα.

Η χορωδία του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, για άλλη μια φορά, έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα με τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης συνεχάρη τους στρατιώτες για τη παρουσία τους και τους ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επίσης προέτρεψε τους στρατευμένους κατά τη διάρκεια της θητείας τους να προσφέρουν ό,τι καλό μπορούν στη Πατρίδα και οι ίδιοι από τη πλευρά τους να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις, που θα τους είναι ωφέλιμες και στη πολιτική τους ζωή. Ακολούθησε μικρό κέρασμα.

1

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην ημέρα η παρουσία τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης με τη συνοδεία του Διευθυντή του Ιδρύματος π. Ιωάννη Προφύρη. Οι τρόφιμοι έψαλλαν τα Κάλαντα και δέχθηκαν τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει εμπράκτως την αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τους ανήμπορους αυτούς συνανθρώπους μας.

Στη συνέχεια τα Κάλαντα έψαλλαν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Παρορίου με τη συνοδεία του Ιερομονάχου Θεολόγου Γκιουζέλη και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παρορίου κ. Σταύρου Περγαντή. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν τη νέα χρονιά, τόσο αυτά όσο και οι οικογένειές τους, με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, υγεία και προκοπή.

1

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα να σημειώσουμε, ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Ποιμενάρχης μας δέχθηκε αρκετές ομάδες παιδιών, που αυθόρμητα χτύπησαν τη πόρτα του Επισκοπείου για να ευχηθούν στο Πνευματικό μας Πατέρα.