Τα ονομαστήρια του Μητρ. Μεσογαίας

Loading...


Με την ευκαιρία της εορτής του , ο θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 18:00, μετά το πέρας της οποίας και θα προσφερθεί σε όλους εόρτιο κέρασμα.

 

• Την επομένη, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Θορικού Λαυρεωτικής (μεταξύ του Λιμένος Λαυρίου και του εργοστασίου της ΔΕΗ), προεξάρχοντος πάλι του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι ψαράδες της περιοχής μαζί με τους άνδρες του Λιμεναρχείου Λαυρίου, κατά το έθος, θα ψήσουν ψάρια, τα οποία και θα προσφέρουν στον κόσμο, ο δε Μητροπολίτης  θα δεχθεί ευχές επί τη ονομαστική του εορτή στο Επισκοπείο Λαυρίου.

• Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει στον ήδη προετοιμασμένο κατάλληλο χώρο του Επισκοπείου τα εγκαίνια του Ιατρικού Εξεταστηρίου και Κοινωνικού Φαρμακείου, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Διαβάστε εδώ:  Οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Μεσογαίας σε εκδήλωση του ΓΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

• Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών του Σουνίου, όπου και θα παραθέσει εόρτιο γεύμα στους τριακόσιους πενήντα μετανάστες από τις εμπερίστατες χώρες της Συρίας και του Αφγανιστάν.

• Γύρω στις 13:30 θα επιστρέψει στο Λαύριο, όπου και θα γευματίσει με τους απόρους και αστέγους της Λαυρεωτικής, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου.

• Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος θα χοροστατήσει στον μεθέορτο Εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάτων, στον οποίο και θα λάβουν μέρος όλοι οι άγοντες τα ονομαστήριά τους κληρικοί της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος του Εσπερινού, όλοι οι εορτάζοντες κληρικοί μας θα δεχθούν ευχές στο Συνοδικό του Μητροπολιτικού Μεγάρου στα Σπάτα.

• Την επομένη, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί, στις 10:00 ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί την Στέγη της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) στο Λαγονήσι και στις 12:00 θα μεταβεί στη ΣΤΕΓΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», στην Παιανία, όπου θα τελέσει Αρτοκλασία. Και στα δύο ιδρύματα θα επικοινωνήσει με το προσωπικό και τους οικοτρόφους και θα προσφέρει εκ μέρους της Μητροπόλεώς  οικονομική βοήθεια, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και γλυκίσματα.