Τα Φώτα στο Ρέθυμνο (φωτο)

Loading...


Με την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκε και εφέτος η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της Κυριακής 5ης Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων.
Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 6η Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό, στο τέλος της οποίας τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό με την παρουσία των Αρχών της πόλεως και των ευσεβών Χριστιανών.

1

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού λιτανευτική πομπή εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου με επικεφαλής τον Σεβ. Ποιμενάρχη  κατευθύνθηκε προς το Ενετικό Λιμάνι της πόλεως Ρεθύμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Πολλοί νέοι βούτηξαν και εφέτος στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

1

Στον κ. Ιωάννη Μαστοράκη, ο οποίος Τον ανέσυρε πρώτος, ο Επίσκοπός μας απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.
Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.

1