Σύρου και Πατρών συμφώνησαν πως χρειάζονται αλλαγές στην εκκλησιαστική εκπαίδευση (φωτο)

Loading...


Με την παρουσία του Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλατζἠ, στο περικαλές κτήριο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, έργο αγάπης προς την Εκκλησία, την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και την Ι. Μητρόπολη Πατρών του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή λήξεως του σχολικού έτους 2012-2013, στην οποία παρέστη, προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και το Διευθυντή της Σχολής κ. Ιω. Κώτορο, και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, υπό την ιδιότητά του του Προέδρου του ΔΣ  της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», συνοδευόμενος από την Διευθύντριά της, Καθηγήτρια κα Καλή Αλυσανδράτου.     
Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων υπεδέχθησαν στα Προπύλαια του Σχολείου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Πατρών, αντιδήμαρχοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι,  Εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Σχολείου και της Περιφερειακής Εστίας.

    Κατά την τελετή, η οποία έλαβε χώρα στο Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού αυτού Εκπαιδευτηρίου και την οποία παρακολούθησαν και πολλοί γονείς και οικείοι των ιεροσπουδαστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄και ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων αναφέρθηκαν με εμπνευσμένους λόγους στην σημασία και την προσφορά της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στην Εκκλησία και την κοινωνία και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να συνεχίσει την πορεία της, με τις αναγκαίες, ίσως, βελτιώσεις και αλλαγές.

    Ευχαριστήριο λόγο απήγγειλε αποφοιτήσας ιεροσπουδαστής, ενώ βραβεύθησαν και επιτυχόντες στα ΑΕΙ μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

1
1
1