Σύρου Δωρόθεος: Οι Άγιοι είναι γέφυρα του ανθρώπου με το Θεό (φωτο)

Loading...


Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο 

Στην Άνδρο μετέβη χθες ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, στο ομώνυμο χωριό της περιοχής Κορθίου, στον οποίο είχε μεταφερθεί προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνης από τον Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναχράντου, όπου και φυλάσσεται.
   Τον Εσπερινό παρακολούθησαν συνευχόμενοι Ιερείς της Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιω. Γλυνός και πλήθος πιστών από την περιοχή Κορθίου.    
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’  αναφέρθηκε στην αγάπη των αγίων προς  τους ανθρώπους, στα παθήματα και προβλήματα των οποίων προσφέρουν λύσεις, με την παρρησία και τη μεσιτεία τους προς τον Κύριο.

    «Οι Άγιοι», τόνισε, «είναι τα πολύτιμα δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, καθώς αποτελούν τη γέφυρα, που τους συνδέει με το Θεό και τους φέρνει σε κοινωνία αγάπης μαζί του».

      Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων.

1
1
1