Συνοδοιπορία αγάπης των Σεβασμιωτάτων Φραγκίσκου και Δωροθεού Β

Loading...


Από το πρωί χθες, ο Σεβ.Φραγκίσκος και ο Σεβ. κ.Δωρόθεος Β, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου επισκέπτονται τα τρία Ιδρύματα Προστασίας του Γήρατος στη Σύρο, της Καθολικής Επισκοπής, της Φιλοπτώχου Εταιρείας του Αγίου Παντελεήμονος και της Ιεράς Μητροπόλεως στα Τάλαντα, καθώς και το «Βαρδάκειο & Πρώιο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ευχόμενοι στους εργαζομένους σ’ αυτά, τους περιθαλπομένους και νοσηλευομένους, προσφέροντες ευλογίες και γλυκίσματα.

Στο τέλος του οδοιπορικού, οι Σεβασμιώτατοι, δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ, που τους συνόδευαν και κατέγραφαν τις εκδηλώσεις της αγάπης τους προς τους γέροντες και ασθενείς καθώς και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης, που οι ίδιοι εισέπρατταν απ’ αυτούς:

«Η ύπαρξη των τριών Ιδρυμάτων Προστασίας Γήρατος αποτελεί μεγάλη ευλογία για τη Σύρο, τα οποία παρ’ όλες τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, τη μεγάλη φορολογία, που τους έχει επιβληθεί, και τα ελάχιστα έσοδα, που εισπράττουν, με τις δικές τους δυνάμεις και τη στήριξη των Εκκλησιών, περιθάλπουν τις γερόντισσες και τους γέροντες, προσφέροντάς τους αυτό που κατ’ εξοχήν οι άνθρωποι της ηλικίας τους επιζητούν, θαλπωρή, οικογενειακή αγάπη και στοργή.

Είναι επίσης προνόμιο για τη Σύρο η ύπαρξη και λειτουργία του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου, το οποίο, με τις δυνατότητες, που έχει, και το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που διαθέτει, μπορεί να αντιμετωπίζει με επιτυχία περιστατικά της Σύρου και των Κυκλάδων».