Συνεχίζεται το προσκύνημα του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στον Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα (φωτο)

Loading...


Ενώ συνεχίζεται το προσκύνημα του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου από χιλιάδες Ρώσους, που καταφθάνουν από διάφορα μέρη της μεγάλης Ρωσικής χώρας, ήδη έχουν αρχίσει να φθάνουν στην Πρωτεύουσα της Ρωσίας οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών, οι οποίοι θα συλλειτουργήσουν την Τετάρτη στον Ναό του Σωτήρος Χριστού, όπου εκτίθεται εις προσκύνηση ο Σταυρός του Πρωτοκλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών και η συνοδεία του επεσκέφθησαν την Λαύρα του Αγίου Σεργίου, όπου προσκύνησαν την Λάρνακα με τα Λείψανα του Οσίου, τα Λείψανα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, απότμημα του Λειψάνου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται στην Λαύρα, Λείψανα άλλων Αγίων και περίπυστες θαυματουργές εικόνες.
          Στο Παρεκκλήσιο όπου ευρίσκονται οι τάφοι των αοιδίμων Πατριαρχών Μόσχας Αλεξίου Α΄ και Ποιμένος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και οι εκ Πατρών Κληρικοί ετέλεσαν Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ως άνω Πατριαρχών.

          Μετά την Λαύρα του Αγίου Σεργίου επεσκέφθησαν την Σκήτη της Παναγίας Τσερνίκωφ, όπου προσκύνησαν Λείψανα Οσίων και ξεναγήθηκαν προσκυνηματικά στα Σπήλαια της Σκήτης, από τους εκεί ενασκουμένους Πατέρες.

          Το βράδυ παρεκάθησαν σε Δείπνο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και της συνοδείας του η Πρέσβειρα της Ελλάδος στην Μόσχα, κ. Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου

1
1
1
1