Συναυλία με θέμα » Άγιος Σπυρίδων: μέγιστος ως ταπεινός» στην Κέρκυρα

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας διοργανώνει, εν όψει της εορτής του προστάτου του της Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, συναυλία με θέμα «Άγιος Σπυρίδων: μέγιστος ως ταπεινός», σε ποίηση Δημητρίου Μπρούχου.  Το έργο ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη και η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα.

Ύμνους προς τιμήν του Αγίου θα αποδώσουν η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Μακρόπουλου, και η πολυφωνική χορωδία του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Σπυρίδωνα Μπόχαλη.

Τα αναγνώσματα του έργου θα αποδώσουν ο ίδιος ο ποιητής κ. Δημήτριος Μπρούχος και η ηθοποιός κα Μαριέττα Σαββανή.

Στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κ. Νεκτάριος θα βραβεύσει τον ποιητή για την προσφορά του στην Εκκλησία και τον πολιτισμό.

Πρόκειται για μία υμνωδία προς τιμήν του Αγίου μας, μέσα από την οποία με τον ποιητικό λόγο θα αποδοθεί ο βίος και η μαρτυρία του προστάτου του τόπου μας, ενώ μέσα από την μουσική και καλλιτεχνική προσέγγιση θα δοθεί η ευκαιρία της προαγωγής του πολιτισμού και της θρησκευτικής και πνευματικής παραδόσεώς μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.