Συνάντηση του Θεσσαλονίκης Ανθίμου με τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, που αργότερα σήμερα θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Το πρωί έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο.

Το ανακοινωθέν της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Την Πέμπτη 17η Μαΐου 2018 ο Παναγ. Μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος εδέχθη την επίσκεψη του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και του συνοδού αυτού Σεβ. Μητρ. Γουινέας κ. Γεωργίου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος μαζύ με τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο ξεναγήθηκαν από τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο στους χώρους του Εκκλησιαστικού Μουσείου της ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Επίσης, ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος ενημερώθηκε για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των εκεί ομοοδόξων αδελφών μας και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής.

Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω και της πνευματικής σχέσεως, η οποία είχε αναπτυχθεί μεταξύ του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ανθίμου και του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου, κατά την περίοδο της φοιτήσεώς του ως μαθητού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη λόγω της αναγορεύσεώς του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η σχετική τελετή έχει πραγματοποιηθεί να τελεστεί την Πέμπτη 17η Μαίου και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr